DrónVilág

robot_launch_startup_competition_2014Közös versenyt hirdetett meg a robottechnológiai innovációkat és kapcsolódó üzleti modelleket támogató kaliforniai szervezet, a Silicon Valley Robotics és a világ egyik legolvasottabb szakportálja, a Robohub. A pályázat nyílt, így európai jelentkezőket is várnak, sőt, az öreg kontinensről érkezők között különdíjat osztanak. Gyakorlatilag bármilyen önálló, automata mozgásra képes járgány, eszköz, alkalmazás prototípusát vagy ötletét be lehet küldeni, a kiértékelés során a minél szélesebb körű problémára nyújtott megoldás lesz a fő szempont. Aki tehát úgy érzi, saját építésű pilóta nélküli repülője világmegváltó funkciókat tud felmutatni, mindenképp jelentkezzen.

A pályázatokat beadási határideje március 30., a szervezők javasolják egy rövid, maximum 60 másodperces bemutató videó mellékelését. A zsűri első körben április 10-én hozza nyilvánosságra a harminc legjobbnak talált munkát, akik közül április 30-án választják ki a döntősöket. A finálé résztvevőinek két perces kisfilmet kell majd készíteniük, győzteseket végül május 20-án hirdetnek.

Aki a díjazással kapcsolatban egy mutatós csekkre számít, az inkább próbálkozzon a dubai pályázaton, mert itt elsősorban a hosszú távon gondolkozó startup tanácsadó cégek támogatását lehet megnyerni. A tervezésben olyan nagyvállalatok működnek majd együtt a győztesekkel, mint az Indiegogo, Robert Bosch vagy a Venture Capital. Az általuk felajánlott szolgáltatások összértéke több tízezer dollár, a médiamegjelenések pedig bizonyára hatékonyan segítik a befektetők figyelmének felkeltését.

Címkék: Pályázat

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr597478892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása