DrónVilág

arca_air_stratoTerveik szerint a most bemutatott Air Strato prototípusa egy több különböző méretű és kapacitású UAV-család első tagja. Az űrkutatásra és sztrtoszférikus mérések elvégzésére specializálódott román cég korábban napelemes vagy héliummal töltött ballonokkal dolgozott, de használatuk időigényes, körülményes volt, az időjárási körülményektől erősen függött. Ráadásul a ballonok ára jóval meghaladta a drón előállítási költségét.

Az Air Strato egy 16 méter szárny-fesztávolságú pilóta nélküli repülőgép, amely akár 18 kilométeres magasságban képes repülni, így alkalmas az ARCA partnerei által megrendelt légifelvételek, telemetriai mérések vagy sztratoszférában elvégzendő tudományos kísérlek teljesítésére. Az elektromos motor működését biztosító akkumlátorok 7 órás üzemidőt tesznek lehetővé, de napelemes panelekkel felszerelt változata állítólag három napig is a levegőben tud maradni. Hasznos teherbírása 30 kg, ez szinte bármilyen kutatói szenzor, felszerelés vagy kiegészítő akkumlátor szállítására elég.

Dumitru Popescu vezérigazgató elmondta, sikeres tesztek esetén az Air Strato kereskdelemi célú válozatainak sorozatgyártását tervezik. Készül már a prototípus második, kisebb méretű változata, amely valamivel alacsonyabb repülési magasságra képes, viszont gyorsabb és nagyobb teherbírású lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr807478886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása