DrónVilág

uae_palyazat_2

Akkor mindenképp jelentkezz az Egyesült Arab Emírségek kormánya által meghirdetett feltalálóversenyre! Vállalatok, egyetemek, kreatív amatőrök és profi szakemberek pályázatait várja a világ egyik leggazdagabb országának vezetősége. A leghasznosabb pilóta nélküli megoldás ötletgazdája kápéban viheti haza a bő 200 millió forintnak megfelelő fődíjat.

A kezdeményezésről Mohammed Abdullah Al Gergawi kormányzati kapcsolatokért felelős miniszter számolt be a kedden befejeződött éves kormányzati csúcstalálkozót követően. Mint elmondta, a sejk célja, hogy országukat a világ legokosabb és leghatékonyabb kabinetje irányítsa, ehhez pedig szükséges az olyan technológiai újdonságok felhasználása, mint az egyre gyorsabban fejlődő drónipar vívmányai. A pályázat célja tehát, hogy a jelentkezők kormányzati szolgáltatások és feladatok elvégzését hatékonyan segítő pilóta nélküli rendszereket fejlesszenek.

uae_palyazat_1A nemzetközi nyílt verseny  lebonyolítására és a beérkező munkák kiértékelésére egy UAV szakemberekből és kormányzati tanácsadókból álló bizottságot állítanak fel. Minden találmánnyal szemben alapkövetelmény, hogy az általános biztonsági előírásoknak megfelelően működjön és használata során elfogadható nagyságú földrajzi területet tudjon lefedni. Példaként Al Gergawi megemlítette a kormányzati adminisztrációt, közlekedésfelügyeletet, valamint az egészségüggyel és közoktatással kapcsolatos közszolgáltatásokat, mint lehetséges fejlesztési területeket. A verseny honlapja és részletes szabályzat két héten belül elérhető lesz, győztest 2014 májusában hirdetnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr567478878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása