DrónVilág

lezuhan_predator_afganisztanÉrdekes videót tettek közzé múlt szerdán az ‘Afghanistan 24/7’ elnevezésű, magukat hírügynökségként számont tartó facebook oldal szerkesztői. A sivatag közepén egy lezuhant MQ-1 Predator fekszik, körülötte 30-40 helyi lakos rohangál, nevetgél és kővel dobálja a pórul járt fenevadat. Hiába no, ingerszegény a környezet, végre történik valami.

Persze ismerve az évtizedek óta tartó közel-keleti háborús helyzetet, érthető a lakosság ellenszenve minden Amerikában készült eszközzel szemben, bár ilyen típusú gépeket arrafelé a NATO haderői használnak Talibán aktivisták elleni kémkedés és légitámadás céljára. Az iráni Press TV még a hónap elején számolt be egy Shindand város közelében lezuhant drónról, a tálibok pedig igyekeztek gyorsan sajátjuknak nyilvánítani a sikert, állítólag január 10-én ők szedték le a gépet.

Pilóta nélküli légijárművek elvesztéséről egyébként hivatalosan sem a Pentagon, sem a CIA nem számol be külön, főleg mivel ilyen esetek a pilóta nélküli gépek elterjedésével egyre gyakrabban történnek. Az amerikai Vám- és Határőrség például múlt héten egész flottáját földre parancsolta, miután egy kaliforniai rutinrepülésen mechanikai problémák miatt a tengerbe zuhant egy 12 millió dollárt kóstáló Predator B.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr947478860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása