DrónVilág

aquacopters

Remek újítással állt elő az amerikai AquaCopters, amelynek modelljei teljes mértékben vízállóak, így szabadon használhatóak vízfelszín feletti repülésre vagy esős körülmények között. A készítők látványos videóban demonstrálják a „Project X” névre keresztelt kopterek képességeit és sorolják fel felhasználásának lehetőségeit. A kamera segítségével például nem csupán a levegőből, hanem landolás után a vízfelszín alatti világról is fantasztikus felvételeket készíthetünk.

A fejlesztésnek természetfotósok, tengerkutatók, vizimentők és a vizisportok szerelmesei is minden bizonnyal nagy hasznát veszik majd, de a Balaton közepén szomjazó horgászok sörellátása is megoldódni látszik. Kezdő drón-pilóták pedig végre szabadon gyakorolhatnak, nem kell attól tartaniuk, hogy gépük egy esetleges zuhanás után apró darabokra hullik. Bár az AquaCopters a videó alapján inkább minősül távirányítású modellnek, mint önálló repülésre képes pilóta nélküli légijárműnek, de valószínűleg nem kell sokat várnunk az első vízálló UAS rendszerek megjelenésére sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr327478858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása