DrónVilág

arch_aerial_atlas1Az Arch Aerial múlt hétvégén az Amerikai Régészeti Intézmény éves gyűlésén mutatta be azt a kvadrokoptert, amelyet már több archeológiai kutatás során sikerrel alkalmaztak és amelynek számos alkatrészét 3D nyomtató segítségével állították elő.  Ez utóbbi megoldás valószínűleg a világon elsők közt valósult meg, érdekes kérdés, hogy valakinek sikerül e egyszer teljes mértékben házilag nyomtatott UAV-t előállítania.

A céget tavaly három chicagói egyetemista alapította, az Atlas-1-et azóta Olaszországban és Belizében összesen 12 ásatási helyszínen vetették be. Utóbbi projekttel kapcsolatban büszkén említik azt az esetet, amikor drónjuk 100 méteres magasságból készített felvételeinek köszönhetően négy, egyenként 10 méteres építményt fedeztek fel egy olyan területen, amelyen már 8 éve folynak régészeti feltárások. Ami a dolgozók szerint igazán nehézséget jelent, az a pilóta nélküli légijárművek használatát érintő, országonként különböző jogszabályok folyamatos figyelemmel követése és az engedélyezett rádiófrekvenciák közti eltérések.

arch_aerial_belizeSok más vállalkozáshoz hasonlóan az Arch Aerialnál is hamar rájöttek, hogy a régészeti célú felhasználás mellett számos egyéb lehetőség rejlik a drónok által kínált lehetőségekben, így részt vettek azóta autós reklámfilm forgatáson és a texasi Marble Falls szőlőültetvényein tartottak néhány bemutatót. Mostanában egy olyan megoldáson dolgoznak, amely segítségével a síelők saját magukról készíthetnek madártávlatú videót úgy, hogy a felettük repülő drón a zsebükben tartott telefon által küldött jelek alapján automatikusan követi őket. Emellett 2014-ben szeretnék integrálni a LIDAR technológiát és kínálatukat a 3800 dollárért kínált Atlas-1 mellett egy fix szárnyú UAV-val bővíteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr277478844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása