DrónVilág

dji_phantom_posterA texasi Austin bírósága január 22-én ideiglenes intézkedés keretében elítélte az UAS gyártásban világszerte élen járó hong kongi Dajiang Innovation Technology-t, ismertebb nevén a DJI Innovationst, amiért a kínai vállalat törvénytelen eszközöket használt és tisztességtelen üzleti magatartás tanusított texasi leányvállalatával, a DJI North America-val szemben.

A 2012 júliusában alapított DJI North America kizárólagos forgalmazóként kezdte értékesíteni a shenzeni székhelyű cég felső kategóriás pilóta nélküli légijárműveit, elsősorban légifotózáshoz használt multikoptereket, kontrollereket, gyroszkópos kamerastabilizátorat és más kiegészítőket. Az üzlet gyorsan beindult, rövid idő alatt hatalmas profitot termelt az amerikai piacon. A vád szerint a sikerre féltékeny kínaiak ekkor a DJI North America üzleti működésének ellehetetlenítésére irányuló intézkedésekbe kezdtek, megszegték bizalmi kötelezettségeiket és próbálták elnyomni a kisebbségi tulajdonosokat.

A bíróság bizonyítottnak találta, hogy a DJI China amerikai partnerének számlájáról a teljes bevételt elsikkasztotta, kísérletett tett a DJI North America árukészletének felszámolására és Karácsony előtt pár nappal húsz munkavállalójának azonnali, végkielégítés nélkül történő elbocsátására kötelezte. Ugyancsak elítélték az anyacég logisztikai és értékesítési módszerét, mely szerint a leányvállalat árukészletét az USA határain kívül raktározták, az amerikai vásárlókat pedig közvetlenül kínai bankszámlára irányuló kifizetésekhez irányították.

A tárgyaláson megjelent dolgozók nem rejtették véka alá örömüket, amikor a bíróság igazat adott a felperesnek és a kínai céget a bankszámlák és közösségi médiákhoz tartozó hozzáférések azonnali visszaállítására kötelezte. A kizárólagosság jogát védendő a törvényszék továbbá megtiltotta, hogy a DJI China más amerikai vállalatoknak beszállítson. A döntés elsőfokú, a tárgyalás következő időpontja 2014 augusztus 11.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr827478854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása