DrónVilág

fly_n_sense_scancopterÁprilistól Franciaország minősített szőlőültetvényei felett körözhetnek a hazai tulajdonú Fly-n-Sense multikopterei, miután alkalmazásukra maga Bernard Magrez világhírű bormágnás adta meg az engedélyt. A multimilliomos Magrez tulajdonában van számos francia, spanyol, chilei, argentín és kaliforniai birtok. A bordeux-i vidéken található legnemesebb ültetvények  túlnyomó többsége is hozzá tartozik, ezek közül négy - Pape Clement, La Tour Carnet, Fombrauge és Haut Peyraguay – területén kezdik meg a pilóta nélküli rendszerek használatát.

A Scancopter 450 típusú, kamerával felszerelt drónok nagy segítségnek ígérkeznek a terméskárok és fertőzések felmérésében, az érési folyamat ellenőrzésében, valamint a vízvezeték rendszerek és a talaj állapotának vizsgálatában. Egy ilyen gép négy perc alatt cirka másfél hektárnyi területet tud berepülni és arról nagy felbontású felvételeket készíteni, ez igen hatékonyan válthatja fel az emberi munkát az olyan hatalmas birtokok területén, mint például a 120 hektáros La Tour Carnet.

vineyardAz egyenként 50 000 euróért vásárolt kvadrokoptereket már 2011 májusa óta folyamatosan tesztelték Magrez amerikai birtokain és amennyiben sikerrel alkalmazzák Franciaországban is, úgy még több hasonló eszköz szeretnének majd beszerezni. A viszonylag nagy befektetés gyors megtérülését várják, hiszen nem csupán az emberi munkaerő iránti igények csökkenhetnek, hanem más költséges mezőgazdasági gépektől, például a traktoroktól is megszabadulhatnak. Sőt, a pontos méréseknek köszönhetően javul a permetező anyagok felhasználásának hatékonysága is. Bár az irányítást egyelőre képzett pilóták végzik, a tervek szerint a kopterek hamarosan teljesen önállóan repülik majd be előre beprogramozott útvonalaikat.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr717478838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása