DrónVilág

dubai_fire_copterHamarosan hőérzékelőkkel, kamerákkal és tömlőkkel felszerelt kvadrokopterek fogják segíteni a dubai tűzoltók munkáját - jelentette be Col Rashid Al Falasi, a város polgári védelmi szövetségének képviselője. A most vásárolt 15 drónt a sikeres teszteket követően idén élesben is kipróbálhatják az erre kiképzett földi irányító személyzet tagjai. A gépek fokozottan tűzveszélyes területek, például olajkitermeléssel foglalkozó gyártelepek környékén fognak cirkálni. Az általuk közvetített képek segítenek a központban eldönteni, hol és milyen egységekre lesz szükség, a helyszínre érkezőket pedig hasznos információkkal látják el a tűz terjedésével kapcsolatban.

Mivel az akkumlátor maximum 45 perc levegőben való tartózkodást tesz lehetővé,  speciális hordtáskával felszerelt motorokat is készítettek, amelyek gyorsan a helyszínre tudják szállítani a bevetni kívánt drónokat. Al Falasi következő feladatként a Knight Hawk tesztelését nevezte meg, terveik szerint ez a szárazföldi robot fogja átvenni a tűzoltók munkájának legveszélyesebb részét, a lángoló épületekbe való behatolást.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr627478834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása