DrónVilág

Széllel szemben

2014/01/16

aerialtronics_altura_atx8A változó időjárási körülményekhez való alkalmazkodási képesség a drónok tervezésénél mindig az egyik legnagyobb kihívást jelenti. Amíg szépen süt a nap és enyhe szellő fúj, addig a legújabb fejlesztésű irányító szoftvereknek köszönhetően már bárki könnyedén elnavigálja ezeket a gépeket. De mi a helyzet, ha az időjárás rosszra fordul? Sokan a mentők és katasztrófavédők elengedhetetlen eszközének tartják a drónokat, de vajon szakadó esőben és viharos szélben is képesek lesznek megbízhatóan teljesíteni küldetésüket?

A holland Aerialtronics mérnökei pont az ilyen, országukban nem ritka mostoha időjárási körülmények közt is biztos szárnyakon álló VTOL-okat fejlesztenek. Legújabb modelljüket, az Altura ATX8 2-őt nemrég tesztelték, a néhány perces repülésről videó is készült. Az eredmény bíztató, de azért egy Hayian hurrikán közelébe nem engednénk a koptert.

ALTURA DRONE - STORM FLIGHT - 5.12.2013 from Aerialtronics on Vimeo.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr47478816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása