DrónVilág

farm_aerial_observer_x1A Farm Aerial Drones nevű céget Sebastian Ohirko alapította, első modellje egy kis méretű kvadrokopter, az Observer QX1. Előnyeként külön kiemelik az elektromos motorok halk működését, amely az állatok szemmel tartásában, felügyeletében fontos szerepet játszhat. Ohirko gyerekkorától kezdve foglalkozik távirányítású modellrepülőgépekkel. Egyetemi tanulmányai befejeztével a lengyel Aviation Valley-be költözött, ahol számos repüléstechnikai vállalat és pilóta képzéssel foglalkozó szervezet tevékenykedik - innen a régió elnevezése. Nem sokkal később egy angliai farmon vállalt munkát, két szezont követően pedig elindította a drónok mezőgazdasági felhasználására specializálódott saját vállalkozását.

A QX1-et a cég komplett csomagban kínálja: androidon futó Asus Nexus tablettel, 7 colos LCD monitorral, GoPro Hero kamerával meg egy rakat más szükséges kiegészítővel. Az ár finoman szólva is sokkoló: 5300 font (kb. 2 millió forint), ráadásul a brit vásárlók arról se feledkezhetnek meg, hogy kereskedelmi célból csak a CAA által is elismert jogosítvány megszerzése után (további 1300 font = 600 ezer forint) üzemeltethetnek ilyen eszközt.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr207478826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása