DrónVilág

gavilan_ecuador"Hölgyeim és Uraim, hadd szolgáljak egy kellemes meglepetéssel: országunk már gyárt pilóta nélküli repülőgépeket" - jelentette be Rafael Correa, az Ecuadori Köztársaság elnöke szombaton egy helyi tévéadásban. Mint megtudhattuk, az Ecuadori Légierő öt éves fejlesztői munkájának eredménye az "UAV-2 Gavilán" nevű prototípus, melyet jelenleg határvédelmi feladatok során és a kábítószer kereskedelem elleni küzdelemben vetnek be. Elsősorban az olyan nehezen megközelíthető terepeken használják nagy sikerrel, mint az Amazonas vidéke, segítségével tavaly egy több tonna drogszállítmánnyal megpakolt hajót sikerült elfogniuk a Csendes-Óceánon.

Mint egyik legnagyobb előnyét, Correa külön kiemelte a drón előállításának alacsony költségét. Állítólag hétszer kevesebbe kerül, mint a hasonló kapacitású izraeli gépek. Míg Ecuador 2007-ben 20 millióért vásárolt hat darab izraeli UAV-t, addig a Gavilánt most félmillió amerikai dollárból rakták össze. Az elnök elmondta, olyan modell megépítésével bízta meg a Légierőt, amely a nemzetközi piacokon is versenyképes lehet, de legalábbis Dél-Amerikán belül komoly exportcikké válhat. Idén további négy Gavilán gurul ki a hangárból hazai használatra, utána megkezdődik a külföldi megrendelések teljesítése.
Címkék: Dél-Amerika Hadipar

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr737478832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása