DrónVilág

infinite_jib_orionORION Flight System névre keresztelt hexakopterrel kíván betörni a piacra az IntiniteJib. A drón két meglévő rendszer házasításából született:  alapját egy, az Aeronavics által gyártott multirotoros VTOL adja, míg az általa hordozott kamerát az 1978-as alapítású kanadai FLIR cég fejlesztette. Ez utóbbi olyan infravörös felvételek készítésére alkalmas eszközök gyártásával foglalkozik, amelyeket különböző járművekre szerelve lehet használni például biztonságtechnikai megoldások vagy kutatói munkák során. Az ORION fedélzetére telepített A65 típusú hőkamerával 640*512 pixel élességű felvételek készíthetünk, ráadásul a gép képes a hőmérséklet pixelenkénti (!) mérésére! Mindeközben természetesen az ORION-on futó szoftver folyamatosan küldi a begyűjtött adatokat a földi irányító központnak.

Az igazán nagy durranás azonban még hátra van: ugyanez a készülék radiometrikus méréseket is el tud végezni, azaz a drón segítségével képes az elektromágneses hullámok sugárzásának mérésére. A radiometria hatalmas szerepet játszik a víz-, levegő-, talaj- és növényvizsgálatok során, valamint a felületi szennyezettség mérésénél. A FLIR képviselői szerint az ORION az első olyan UAS a világon, amely erre képes. Meg is van az ára, aki haza szeretne vinni egy ilyet, annak közel 50 ezer dollárt (10 millió forint) kell kiperkálnia.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr147478828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása