DrónVilág

delfly_microIgazi különlegesség szállt fela delfti műszaki egyetem dolgozóinak tervezőasztaláról. Az intézmény MAV (Micro Air Vechil) laboratóriumában olyan apró méretű járgányt készítettek, amely a madarakhoz hasonlóan szárnyaival csapkodó mozdulatokat végezve képes a levegőben maradni. Az ornithopter-ek családjába tartozó DelFly más UAV-khez hasonlóan a felszállástól a landolásig minden manővert önállóan képes elvégezni.

Az Explorer szárnyainak fesztávolsága 28 centiméter, mindössze 20 grammot (kb. négy A4-es lap) nyom és a fedélzeti képet egy kamerának köszönhetően továbbítani is tudja. Még ennél is hihetetlenebb méretekkel rendelkezik a DelFly Micro, amely a maga 3 grammos súlyával a világ jelenlegi legkisebb méretű, kamerával rendelkező drónjának címével büszkélkedhet. Hogy a jövőben mire lehet majd ezeket a szerény teljesítményű eszközöket használni? A hasonló méretű Black Hornet Nanot például már sikerrel alkalmazza a brit hadsereg, de egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy a "hagyományos" forgószárnyas gépek jóval hatékonyabbak csapkodó társaiknál.

Címkék: Kutatás

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr97478822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása