DrónVilág

bluetooth_telemetry_bridge
Pilóta nélküli gépeket könnyedén vezérelhetünk rádiós távirányítás segítségével, de hogyan szabaduljunk meg a földi irányító egység elemeit összekötő vezetékektől? Ráadásul a tabletek és okostelefonok legtöbbje nem rendelkezik az RC és telemetriai adatok továbbításához szükséges USB porttal, ilyenkor még egy plusz adapterre is szükség van. Erre a problémára kínál megoldást a Henway Technologies és az Event38 közös fejlesztésű vezeték nélküli adatátvitelt biztosító kütyüje, a Bluetooth Telemetry Bridge, melynek segítségével bármilyen ArduPilot alapokra épült UAV-t bluetooth-on keresztül tudunk összekapcsolni kontrollerünkkel.

A készülék kompatibilis a 3DR típusú rádiókkal (433 és 915MHz verziókkal egyaránt) valamint az RFD900 rádiókkal (915MHz). Mivel saját akummlátorról működik, így használatakor tényleg nincs szükség semmilyen vezetékre. Csak kitesszük a berepülni kívánt helyszín egy ideális pontjára és bekapcsolás után máris él a kapcsolat 1 km-es távolságon belül. A két ohiói cég képviselői egyébként közösségi adakozás révén, a Kickstarteren gyűjötte össze sorozatgyártás beindításához szükséges összeget.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr427478818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása