DrónVilág

Varsó Franciaország segítségével minél gyorsabban fejleszteni kívánja a lengyel légtér felügyeletét ellátó egységeit, ennek érdekében a Védelmi Minisztérium körülbelül 2-3 billió zlotyos (~ 1 milliárd dollár) tendert kíván jóváhagyni - jelentette be Mariusz Jachol ezredes párizsi sajtótájékoztatóján. Az UAS kutatással és gyártással foglalkozó legnagyobb lengyel és francia vállalatok máris közös pályázati megállapodásukról biztosították a két ország vezetőit. A konzorcium élére a WB Electronics állt, olyan további cégóriásokkal együttműködve, mint a Dassault, az EADS, a Safran’s Sagem és a Thales Group.

A pályázat keretében 200 kilométeres hatótávolságig vásárolnának különböző pilóta nélküli repülőeszközöket és fejlesztenék a hazai iparágat. Az összegből 35-40 darab drón kerülhet beszerzésre és cél az is, hogy a gépekhez, eszközökhöz szükséges anyagok hazai gyártását fejlesszék. Jelenleg ugyanis az UAV készítéssel foglalkozó lengyel cégek szinte mindent Amerikából és Izraelből szereznek be. Ennek érdekében Adam Bartosiewicz, a WB Electronics vezérigazgatója spanyol, német vagy más európai cégek bevonását is tervezi. Ugyanakkor figyelmeztetett, hogy minden együttműködési lehetőség vizsgálatakor kiemelt szempontként fogja kezelni az egyes cégek által kínált ügyféltámogatást. Példaként említett egy meg nem nevezett izraeli vállalkozást, amelyet pont ilyen jellegű hátrányosságai miatt voltak kénytelenek visszautasítani.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr317478808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása