DrónVilág

Alig néhány hete, hogy beszámoltunk egy dél-georgia-i esetről, ahol a Calhon Állami börtön őrei egy dohányáruval felpakolt drónt füleltek le. Nem voltak azonban ilyen ügyesek a Quebecben található Hull fogda dolgozói, akik elmondásuk szerint vasárnap délelőtt 11 körül láttak berepülni egy kis távirányítású repülőt, de se magát a gépet, se annak szállítmányát nem sikerült megtalálniuk.

"Az ilyen esetek egyre gyakoriabbak a quebeci börtönökben, drónok segítségével a rabokhoz könnyedén bejuttatnak drogot vagy más csempészárut. A Hull-t sűrű erdő veszi körül, a gépek pedig akár több kilométeres távolságból is irányíthatóak, így nagyon nehéz dolgunk van" - panaszkodott az eset után Stephane Lemaire, a quebeci javítóintézetek vezetője, aki a kormány segítségét várja az intézmények védelmének fejlesztésében. Két másik börtön, a Trois-Rivieres és a Chicoutimi nemrég plusz hálókat szereltek fel a nem kívánatos légi vendégeket távol tartandó, a Hullnál egyelőre megduplázták az objektum körüli járőrök számát.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr147478798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása