DrónVilág

iran_fotrosEddigi legnagyobb hazai gyártású UAV-t mutatta be Teherán, a hétfőn tartott ceremónián részt vett a védelmi miniszter is. A „Fotros” névre keresztelt gépszörnyet az Iran Aircraft Manufacturing Industries szakemberei tervezték és készítették. Műveleti távolsága 2000 kilométer, maximum repülési magassága 25 000 láb (7600 méter) és akár 30 órán keresztül is képes a levegőben tartózkodni. A tervek szerint elsősorban felderítő és terület felügyeleti munkák elvégzésénél fogják használni, de persze rakétákkal felszerelve támadó hadműveletekben is bevethető lesz.

A védelmi miniszter örömét fejezte ki az ország dróniparban mutatott  fejlődésével kapcsolatban. Két hónappal ezelőtt ugyanis az iráni hadsereg mutatta be első saját készítésű, bár jóval szerényebb paraméterekkel rendelkező UAV-jét, a Yasir-t. Ez mindössze 200 kilométeres távolságot és/vagy 8 órát tud teljesíteni. Irán első saját nagy hatótávolságú drónja egyébként a Karrar volt, ezt még 2010 nyarán tesztelték sikerrel.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr227478774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Németországból próbál alkatrészeket csempészni Irán | DrónVilág 2014.06.17. 10:06:25

[…] és nagy hatótávolságú UAV-vel büszkélkedhet, melyek közül a legújabb a tavaly decemberben bemutatott […]
süti beállítások módosítása