DrónVilág

service_drone_g4_multirotor32 bites, dual processzoros technólógiájának és iPaden keresztül is elérhető irányító rendszerének köszönhetően minden eddiginél fejlettebb és biztonságosabb UAV navigációt ígér a német Service Drone. A berlini székhelyű cég még idén tavasszal vásárolta fel a Multirotort, a most bemutatott negyedik generációs kontroller terveit így új alapokra fektették.

A  fejlesztő csapat legfőbb szempontja egy igazán felhasználóbarát kontroller megépítése volt, amellyel valóban gyerekjátékká válik a drónok irányítása. A 9 hónapos, összesen 350 000 euróra rúgó projekt során mind a hardware, mind a szoftver oldalon számos újítást eszközöltek és több új funkció is kialakításra került. A már említett 32 bites alap közel tízszer gyorsabb adatfeldolgozást tesz lehetővé, amely a kopterek és az általuk működtetett szenzorok rendkívül precíz irányíthatóságát biztosítja: a rendszer másodpercenként 128 alkalommal ellenőrzi a manőverezéssel kapcsolatosan beérkező adatokat! Szoftveres szempontból nagy előnyként említik a használt forráskód egyszerűségét, ennek köszönhetően rendkívül könnyű például az útvonal megtervezése vagy egy teljesen automatizált repülés végrehajtása iPad segítségével.

multirotor_service_drone_multicontrol_ipadA Multirotor használata során az UAV gyakorlatilag önmagát irányítja, a földi „pilóta” mindössze korrigál, ha szükségesnek látja. Ebben segítségére lehetnek az olyan gyorsgombok, mint az Autostart, Pozíció tartás, Visszatérés vagy Automata leszállás; de ezek mellett számos haladó felhasználók számára kifejlesztett megoldás kapott helyet a készülékben. Minden beállítás közvetlenül elvégezhető a kontrolleren, nem szükséges külön számítógépet cipelni magunkkal a reptérre. Repülés közben folyamatos ellenőrzés alatt állnak az akkumlátorok töltöttségi szintjei ígyszükség esetén a kopter magától eszközli a vészleszállást. A kontrollerek a legújabb Eagle nyolc propelleres kopterekkel egy csomagban 8900 eurótól várják gazdáikat.

Címkék: Kontroller Gyártó

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr667478736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása