DrónVilág

selex_es_falcoA szervezet magas rangú képviselőinek jelenlétében, valamint kormánytisztviselők és a nemzetközi média nagy érdeklődése mellett ma bemutatták az ENSZ első pilóta nélküli repülőit, amelyeket hamarosan a kelet-kongói békefenntartói műveletek során kívánnak használni. Bevetésükről tavaly tavasszal határozott a Biztonsági Tanács. A Kongói Demokratikus Köztársaság kormánya másfél év polgárháborút követően úgy tűnik, sikeresen kiűzte az ország területéről az M23 nevű felkelőcsoportot. A győzelem azonban csupán kezdeti lépés a béke felé vezető hosszú úton, amely még koránt sincsen biztosítva a kelet-kongói régióban, ahol kisebb fegyveres csoportok továbbra is rettegésben tartják a helyi civil lakosságot.

Az országban jelenleg az ENSZ közel 20 ezer békefenntartója teljesíít szogálatot, munkájukat azonban jelentősen megnehezíti, hogy óriási területeket kellene állandó megfigyelés alatt tartaniuk. Ebben nyújthat segítséget az olasz Selex ES által gyártott két, Falco típusú taktikai UAV, amelyek az ENSZ történetének első pilóta nélküli repülői és amelyek 3 km magasságból pásztázzák majd a kongói dzsungeleket fegyveres csapatok után kutatva. Egy repüléssel 250 kilométert lesznek képesek ellenőrizni, de fegyverrel nem lesznek felszerelve. A Selex ES minderről három éves szerződés keretében állapodott meg az ENSZ-el, a Falco-kat szállító katonai repülő november 15-én érkezett a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részén fekvő Észak-Kivu tartomány fővárosába, Gomába.

Címkék: EU Gyártó Hadipar

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr757478740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása