DrónVilág

japan_sugarzas_1

Őrizetbe vette a rendőrség azt a férfit, aki néhány nappal ezelőtt egy drónnal landolt a japán kormányfői hivatal tetején - jelentette a helyi sajtó. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a kopterre egy sugárzásra figyelmeztető matricát ragasztott és mint kiderült, a fedélzetén rögzített palack céziumot tartalmazott. A 40 éves, munkanélküli Jamamuto Jaszuo maga jelentkezett a rendőrségen, akciójával az atomenergia használata ellen kívánt tiltakozni.

japan_sugarzas_3

Jamamoto aznap hajtotta végre tiltakozó akcióját, amikor a japán bíróság jóváhagyta egy atomerőmű újraindítását, elutasítva a 4 évvel ezelőtti szökőár és a fukusimai atomerőmű-baleset nyomán a nukleáris energia biztonságos használatával kapcsolatban keletkezett aggodalmakat. A radioaktív port állítása szerint a fukusimai erőműből szerezte be.

japan_sugarzas_2

A férfit a rendőrség hivatali munka akadályozásával vádolja, amely három év börtönbüntetéssel vagy félmillió jen (4000 euró) pénzbírsággal sújtható. Az incidens ugyanakkor figyelmeztetés a világ biztonsági szakemberei számára, hiszen a drón könnyen lehetett volna akár egy terrorista szervezet eszköze is.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr977479364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cathleen 2015.05.04. 07:20:41

A bit surpirsed it seems to simple and yet useful.
süti beállítások módosítása