DrónVilág

pkp_cargo_drone_4Különleges kamerákkal felszerelt drónokat vet be a széntolvajok ellen a lengyel teherfuvarozó vasút - számolt be róla a a PKP Cargo facebook oldalán. A távirányítású, mozgékony drónokra szerelt speciális megfigyelő kamerák minden napszakban, a legmostohább időjárási körülmények között is megfelelő minőségű képet tudnak közvetíteni és rögzíteni.

pkp_cargo_drone_1

A legmodernebb eszközök „hadrendbe állítása” igencsak indokolt, ugyanis csak idén eddig kilencszáz szénlopásról szerzett tudomást a vasút, az eltulajdonított tüzelőanyag mennyisége pedig már a 8000 tonnát is meghaladta. A hiányzó szén értéke körülbelül négymillió zlotyi, ez nagyjából 290 millió forintnak felel meg!

pkp_cargo_drone_2

Maciej Borecki, a PKP Cargo biztonsági vezetője elmondta, a vállalat évek óta küzd az ömlesztett árut, elsősorban a szenet szállító kocsikat dézsmáló bandák és alkalmi tolvajok ellen. A lopások az egész hálózaton előfordulnak, de a sziléziai térség vasútvonalai kifejezetten veszélyeztetettek. A vasút saját biztonsági szolgálata hatékonyan működik együtt a rendőrséggel, így a tavalyi évhez képest idén mintegy húsz százalékkal csökkent a lopások száma, a kár azonban még így is tetemes. Ebben szerepet játszanak az összehangolt rendőrségi akciók és a PKP Cargo megelőző kampányai is, de a helyzet még mindig igen rossz, ezért állították szolgálatba a drónokat is.

pkp_cargo_drone_3

Az új eszközöktől azt várják, azok segítenek majd a lopások felderítésében, hiszen észrevétlenül figyelhetik a vonatokat menet közben. Ráadásul a rögzített felvételek bizonyítékként felhasználhatóak. Bíznak a fejlesztés visszatartó erejében is, a távlati cél ugyanis a megelőzés, a lopások minél erősebb visszaszorítása lesz, tette hozzá Borecki.

Forrás: Mozdonyról

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr337479208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

x 2015.01.09. 23:40:16

"minden napszakban, a legmostohább időjárási körülmények között is megfelelő minőségű képet tudnak közvetíteni és rögzíteni," Ez mekkora kamu.