DrónVilág

ascenta_facebook_solar

Nem sokkal az Amazon álláshirdetéseinek felbukkanását követően a legnagyobb közösségi oldal karrierportálján is olyan pozíciók jelentek meg, melyek egyértelműen arra mutatnak, a napelemes drónokról történő internetes szolgáltatás ötlete hamarosan valósággá válhat. Hogy Mark Zuckerberg nem a levegőbe beszél, az már idén áprilisban eldőlt, amikor 20 millió dollárért felvásárolta a napelemes drónokat fejlesztő Ascentát.

facebook_drone_2

A brit kisvállalat akvizícióját megelőzően jött létre  a Facebook Connectivity Lab, a részleg, ahol a dolgozók feladata az egész földgolyóbist lefedő internetes elérhetőség megteremtése lesz. A most megjelent álláslehetőségek ebbe a csapatba keresnek szakembereket: mérnököket, technikusokat és a pilóta nélküli légijárművek területén tapasztalattal rendelkező munkatársakat. A cég kaliforniai központja mellett Londonban is lesznek, akik a drónokkal foglalkoznak majd - úgy látszik az Egyesült Királyság valamiért nagyon vonzó helyszíne lett az ilyesfajta amerikai projekteknek.

facebook_drone_1Számítások szerint a Föld lakosságának mintegy kétharmada nem rendelkezik internetes kapcsolattal, ez óriási üzleti lehetőség a szolgáltatók számára. A Facebook azt reméli, jelenlegi felhasználóinak számát könnyedén megsokszorozhatja, ha a világhálót elsőként ők juttatják el a szűz területekre.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr907479192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása