DrónVilág

notre_dome_2

Egy 24 éves izraeli turista nemrég saját bőrén volt kénytelen megtapasztalni, mennyire nem elfogadott még a drónokkal való röpködés Franciaország népszerű látványosságai felett. A férfi GoPro kamerával felszerelt multirotorját Párizs legismertebb gótikus stílusú temploma előtt indította útjára, majd átrepült vele a híres Hotel-Dieu kórház irányába, melytől nem messze egy rendőrörs található.

Pechjére az épület biztonsági kamerái kiszúrták a drónt és a rend éber őrei nem sokkal később letartóztatták a hobbipilótát, aki azzal védekezett, hogy fogalma sem volt arról, illegális tevékenységet folytat. Mindez nem hatotta meg a hatóság embereit, a férfi egy teljes éjszakát töltött a rács mögött és még  egy 120 ezer forintnak megfelelő bírságot is kénytelen volt kipengetni.

film_drone_city_tourist

Nem ő volt a franciák szigorú légtérhasználati előírásainak első áldozata: februárban az Eiffel toronynál és Nancy városában is letartóztattak amatőr filmeseket, akik hasonló módon szerettek volna mutatós légifelvételeket készíteni. Tanulság: mindig nézzünk utána az adott ország hatályos jogszabályainak, mielőtt drónunkkal magánakcióba kezdünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr827479146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása