DrónVilág

aerialtronics_new_ceo_jeremy_wigmore

Szinte minden hétre tartogat valami bejelenteni valót a holland cég, melynek menedzsmentje jelentős átalakuláson ment át a nyáron. Az Aerialtronics társalapítója, Lucas van Oostrum júliusban felállt vezérigazgatói székéből, hogy visszatérjen a fejlesztési és technológiai részleg irányításához. Utódja az a Jeremy Wigmore lett, aki korábban az Atari-nál és Codemasters-nél is megfordult már felsővezetőként és aki ezáltal komoly kapcsolati tőkét hozhat a vállalatnak. Érdekes lesz látni, hogy vajon az ő érkezésével nyitnak-e a hobbi célú drónok piaca felé is, vagy csak folytatják a megkezdett utat és maradnak a hasonlóan nagy keresletet jelentő kereskedelmi-ipari felhasználóknál.

aerialtronics_tmobile_netherlands

Hogy Jeremy érkezésének köszönhető-e, vagy csak szerencsés egybeesés, nem tudni, de nemrég az Aerialtronics bejelentette, komoly partneri megállapodást kötöttek a T-Mobile-al. A telekommunikációs cég a drónokat adótornyai és a hozzájuk kapcsolódó infrastruktúra megfigyelésére, ellenőrzésére használná. A pilóta nélküli multirotorok segítségével ezeket a feladatokat jóval hatékonyabban lehet elvégezni, mi több, a hagyományos módszereknél halkabb megoldás csökkentené az ezzel járó zajterhelést. A két cég szeptember 17-én, a Galgenwaard futballcsapat stadionjának antennáin teszteli először az Altura Zenith képességeit. Emellett nemrég egy hónapos amerikai kampány-körútra indultak, mely során az USA három államában tartanak bemutatókat.

aerialtronics_cas_1

Hír érkezett egy kiemelt projektről, az Aerialtronics saját fejlesztésű, légi ütközésgátló rendszeréről is. A CAS (Collision Avoidance System) szenzor segítségével a drónok végre „látni” fognak a térben, képesek lesznek érzékelni és önállóan elkerülni az őket körülvevő statikus vagy mozgásban lévő objektumokat. A legfrissebb információk szerint a CAS rendszerhez felhasználják az NXP által fejlesztett ITS (Intelligent Transportation System) rendszert, amely repülés közben folyamatosan szkenneli a környezetet, ezzel egy másodpercenként frissülő, virtuális térképet készítve a drón számára. A CAS a tervek szerint 2015-ben készül el, ha hibátlanul tudja majd, amire szánják, akkor elképesztő sikertermékké válhat a kereskedelmi drónok kiegészítőinek piacán. Feltéve persze, hogy a rendszer nem csak az Aerialtronics gépeivel lesz kompatibilis.aerialtronics_cas_2

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr777479120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Saját drónpilótákat képez a T-Mobile | DrónVilág 2015.03.25. 07:42:21

[…] sor – számolt be róla a Telekom leányvállalata. A mobilkommunikációs cég tavaly ősszel vásárolt be a felső kategóriás kvadkopterekből,  melyeket adótornyaik rutinellenőrzésére, részletes […]
süti beállítások módosítása