DrónVilág

katsu_drone_painting_1

„Drónok Festményei” címmel különleges kiállítás lesz látható a csütörtökön nyíló Szilícium-völgyi Művészeti Vásáron. A meglehetősen absztrakt képeket bizonyos KATSU név alatt tevékenykedő graffitis készítette egy festékszóró flakonnal felszerelt, távirányítású multirotor közreműködésével.

A munkákat bemutató The Hole galéria tájékoztatása szerint KATSU több hónapon keresztül bíbelődött a különböző súlyú festékes kannák drónokra történő applikálásával. Eredetileg az volt az elképzelése, hogy a beprogramozott kopter majd önállóan felfújják a kívánt ábrát vagy szöveget egy ház oldalára  festővászonra. Csak éppen azzal nem számolt, hogy a gép a folyamatos egyensúlyban maradásért folytatott manőverei miatt nem lesz képes pontos rajzokat készíteni, ráadásul propellerei olyan nagy sebességgel forognak, hogy az általuk keltett légáramlatok a szélrózsa minden irányába szétspriccelik a szórófejből kifújt festéket. A művész ötletének végeredményeként  tehát mindössze néhány erősen „kortárs” festmény készült el, melyeket egy alkotói videó kíséretében április 10 és 13 között lehet megtekinteni a kaliforniai San Jose-ban.

katsu_drone_painting_2

katsu_drone_painting_3KATSU egyébként New York egyik leghírhedtebb graffitise, akinek művészete (vandalizmusa?) igencsak megosztja a város lakóinak véleményét. Tűzoltókészülékek segítségével például több alkalommal is egész háztömböket fújt le védjegyének számító ábrájával, de volt, hogy egy éjszaka alatt 100 telefonfülke plakátját cserélte ki híres embereket és ismert márkaneveket egyedi módon kombináló posztereivel. A drónokkal történő festés ötlete egyébként nem elvetendő, ha a fent említett problémákat hardveres és/vagy szoftveres úton sikerülne megoldani, úgy számtalan új, hasznos alkalmazási területre nyílna lehetőség.

Címkék: Amerika Érdekesség

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr907478966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doc 2015.05.04. 06:53:29

Hahhaaha. I'm not too bright today. Great post!
süti beállítások módosítása