DrónVilág

policeA közbeszerzési pályázatok közül a holland Aerialtronics Altura ATX8-as modellje került kiválasztásra, miután a kötelezően előírt teszt-repüléseken a hatótávolság, stabilitás és repülési idő szempontjából is meggyőző eredményeket mutatott. A rendelést már tavaly nyáron leadták a Den Haageni gyárnak, ahonnan múlt héten egy helyi forgalmazón, a Magna Systems-en keresztül érkeztek meg a SAPOL (South Australia Police) központjába. A drónok beszerzését 200 ezer dollárral támogatta a tagállam kormánya.

 „Szinte bárhol bármikor bevethetőek, segítségükkel olyan helyszíneket figyelhetünk meg, amelyek megközelítése földi úton lehetetlen vagy adott esetben igen veszélyes lenne” – fejtette ki John Rau miniszter, aki szerint ez a 21. századi rendőrség jövője. Ugyanakkor megerősítette, az állam „nem kíván Big Brothert játszani”, azaz a közösségi- és magánjog védelmének érdekében a rendőrség csak szigorú szabályok és biztonsági előírások betartása mellett használhatja a drónokat.

aerialtronics_altura_atx8A STAR különleges alakulat nyolc tagja már elvégezte a szükséges pilóta tanfolyamot és megszerezte a civil légiközlekedési hatóság RPA irányítók számára kötelezően előírt liszenszét. Eddigi tapasztalataik alapján úgy vélik, a drónok nagy segítségükre lesznek például ostromhelyzetek felmérésében, háztetőkön rejtegetett fegyverek vagy kábítószer-ültetvények felderítésében, esetleg eltűnt személyek felkutatásában. Ugyanakkor katasztrófahelyzetek, például tűzvész esetén is jó szolgálatot tehetnek, amikor épületek, tornyok állapotának gyors felmérésére vagy robbanásveszélyes anyagok azonosítására van szükség.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr757478884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bemutatta legújabb modelljeit a holland Aerialtronics | DrónVilág 2014.03.12. 16:11:32

[…] piacra dobott 4, 6 és 2*4-es multirotorjai is nagy népszerűségnek örvendtek, ahogy arról beszámoltunk, a Dél-Ausztráliai rendőrség nemrég több ATX8-as modellre adott le rendelést. A most […]

Drónok üldözik Pierce Brosnant | DrónVilág 2014.08.26. 15:18:12

[…] szóló film elengedhetetlen kellékei a multirotorok, hiszen már számos rendfenntartó erőnél alkalmaznak ilyen […]
süti beállítások módosítása