DrónVilág

dji_s1000_closed.jpgHogy a kínai gyártó miért pont február 14-re időzítette legújabb modelljének piacra dobását, az kérdéses, mindenesetre a januári CES-en bemutatott, 6000 dollárért (1.2 millió forint) kínált oktokopterrel tegnap óta bárki meglepheti szerelmét.

dji_s1000_openAz új modell erősebb motorokkal és nagyobb kapacitású akkumlátorral érkezik, így valamivel hosszabb repülési időt (20 perc) biztosít, mint elődje, az S800-as. A legnagyobb különbség a rotorok számában és hasznos teherbíró képességben jelentkezik: az S1000-es már nyolc rotorral rendelkezik, ami a tervezők szerint jobb stabilitást biztosít, ráadásul még négy működő propellerel is biztonságosan landolhatunk. A karok 90 fokban felhajlíthatóak,  így a drón egyszerűen szállítható.

 

Hasznos teherbíró képességét jelentősen megnövelték, akár 10 kilót is magasba emelhetünk vele. Az alvázon a cég tavaly szeptemberben bemutatott Zenmus Z15 tartóállványa kapott helyet, melyet kifejezetten a csúcskategóriás DSLR (tükörreflexes) fényképezőgépek szállításához optimalizáltak. A Las Vegasban kiállított gépre a Canon félmilliós 5D kameráját applikálták.

 

Címkék: Ázsia VTOL Gyártó

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr417478882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DJI Lightbridge: filmezz tökéletes felbontásban! | DrónVilág 2014.03.19. 11:46:17

[…] adó-vevőjét, amely természetesen kompatibilis a cég összes eddigi modelljével, beleértve a februárban piacra dobott S1000-es multirotort. Az elsősorban profi fényképészeknek és operatőröknek szánt […]
süti beállítások módosítása