DrónVilág

dhl_paketkopterAz Amazon bejelentése után gyorsan jött a válasz a szállítmányozással foglalkozó cégóriástól, a DHL-től. Rövid közleményben biztosítottak mindenkit arról, hogy ők sincsenek ám lemaradva, nemrég Bonnban végeztek kísérleti repülést. Ennek során egy gyógyszerekkel megpakolt "Paketkopter" repült át Bonn központjából a Rajna folyó túlpartján található DHL központba.

A jelenlegi németországi jogszabályok értelmében  a teszthez a helyi légiközlekedési hatóság külön engedélyére volt szükség. Thomas Kutsch szóvivő megerősítette, hogy az új technológia alkalmazása még igen csak kísérleti stádiumában tart, éles bevetéseket a közel jövőben nem terveznek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr267478792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Itt a hackerbiztos pilóta nélküli rendszer? | DrónVilág 2014.05.26. 14:39:00

[…] válnak majd a kereskedelmi felhasználás során – gondoljunk csak az Amazon és a DHL csomagküldő […]

Légvédelmet kapnak a Deutsche Bahn vonatai | DrónVilág 2014.07.30. 15:26:51

[…] Európa legnagyobb vasúttársasága egy flottányi drónt vet be a a kocsikat rongáló grafitisekkel szemben, akik évente 10 millió dolláros kárt okoznak. A vállalat azt az MD4-1000s típusú kvadkoptert nézte ki magának segítőtársul, amely korábban részt vett a Deutsche Post csomagszállítós projektjében. […]
süti beállítások módosítása