DrónVilág

piaggio_p1hh_hammerheadAz Itáliai Légierő sikeres tesztrepüléssel zárta  legújabb drónjának, a Piaggio Aero P.1HH-nak fejlesztését. Pasquale Preziosa tábornok elmondta, elsősorban a mediterrán térségben rohamosan növekvő illegális bevándorlások megakadályo-zására kívánják használni a most bemutatott UAV-t. A “Kalapácsfejű”-nek (Hammerhead) becézett, két propelleres repülő szárnyainak fesztávolsága 15.5 méter és 6 kilós összsúllyal képes a levegőbe emelkedni. Repülési magassága akár 45 000 láb is lehet, teli tankkal pedig 16 órán keresztül tud körözni.

A Piaggio Aero egyébként komoly nemzetközi befektetők bizalmát élvezi: múlt héten az Egyesült Arab Emírségek további 255 millió dollárral növelte részesedését, amely így 41 százalékra ugrott, míg mellette az indiai TATA Group angliai leányvállalata, a Tata Limited 44.5%-os tulajdonosként van jelen. Ezzel együtt Alberto Galassi vezérigazgató biztosított mindenkit afelől, hogy a cég továbbra is teljes mértékben olasz cég kíván maradni és termékeit kizárólag az Itáliai Légierő valamint annak NATO partnerei használhatják majd. A soron következő feladatok közt legfontosabbként említette a Kalapácsfejű nemzetközi engedélyeztetését, amelyet reményei szerint a 2014-es év végéig sikerül megszerezniük.

saab_skeldarA Spanyol Haditengerészet már egy lépéssel előrébb jár, az autógyártásból jól ismert Saab UAS részlege által gyártott, Skeldar nevet viselő pilóta nélküli kopterje hivatalosan is szolgálatba állt a BAM Meteoro őrnaszádon. A drón nemzetközi feladatokat is teljesít, az EU Atalanta műveletének keretén belül nagy segítséget nyújthat a kalózok elleni harcban. “Az első szerződésünk megkötése óta folyamatosan nő az érdeklődés a Skeldar iránt” – nyilatkozta pozitívan Mikael Franzén, a Saab UAS termékeiért felelős igazgatója. “Drónunk jelenleg egy hagyományos irányítású helikopter kíséretében végzi repüléseit, ezzel hatékonyan növeli a pilóták által ellenőrizhető területek méretét”. A gép által szállítható hasznos felszerelések között van egy 3D térkép készítésére is alkalmas szenzor és a cég nem titkolt célja, hogy a hadipar mellett más piacokra is betörjön.

Címkék: EU Gyártó Hadipar

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr557478782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagy terveket szövöget az Airbus | DrónVilág 2014.05.20. 16:22:02

[…] nagy kérdés, melyik ország tengerészeti-szárazföldi egysége rendel majd elsőként a  Saab Skeldar és a Schiebel Camcopter S-100 konkurensének szánt TANAN-ból. Egyelőre ugyanis mindössze […]
süti beállítások módosítása