DrónVilág

eu_test_locationsA SESAR (Single European Sky ATM Research) program keretén belül hamarosan elkezdődik a drónok európai légtérbe való integrálásának gyakorlati tesztelése. A kutató jellegű munkákra februárban pályázatot írt ki a tavaly alapított Európai Távirányítású Légi Rendszerekért felelős csoport (European Remotely Piloted Air Systems Steering Group - ERSG). A 23 pályázat közül most kilencet választottak ki, ezek megvalósítására Csehországban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Máltán, Hollandiában, Spanyolországban és Angliában kerül majd sor. Arról nem tudunk, hogy a pályázaton magyar cégek részt vettek volna.

Az egyes projektek során részben és teljesen automatizált pilóta rendszereket tesztelnek majd különböző méretű repülőgépeken, koptereken és léghajókon. Vizsgálják a fel- és leszállást, a légkörben végzett manővereket és gyakorlatilag mindent, ami segíthet ezen rendszerek biztonságos szabályozásának kialakításában. A munkát minden projektnél egy EU által delegált operátor felügyeli és egy navigációs rendszereket szolgáltató cég részt veszt benne. A SESAR vezetői megjegyezték, a pilóta nélküli rendszerek teljes integrációja várhatóan nem a közeljövőben valósul meg: a fenti projekteket a tervek szerint 2015 tavaszáig folytatják le, az eredmények kiértékelésére 2016 végéig kerülhet sor.

Címkék: EU Pályázat Kutatás

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr377478728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása