DrónVilág

abortusz_lengyel_2.jpgHalálos méreggel megpakolt drón szállt fel szombat délelőtt 11 órakor Frankfurtban, majd nem sokkal később átlépte a lengyel határt, hogy rakományát átadhassa Slubice hölgy lakóinak számára. Az akció megszervezésében Hollandia is besegített, a “Nők a Hullámon” nevű szervezet vezetője, bizonyos Rebecca Gomperts szerint itt volt már az ideje, hogy a lengyel nők megismerjék abortuszhoz való jogaikat és harcoljanak érte.

abortusz_lengyel_1.jpgA drón súlya nem érte el az 5 kilogrammot, repülés közben a pilóta látóterében tartózkodott és kereskedelmi tevékenységet sem végzett, így mindkét ország előírásainak megfelelt, nem kellett külön engedélyt kérni a csomagszállításhoz – számolt be róla a szervezet honlapja. Az akció ennek ellenére komoly politikai konfliktust idézhet elő, a lengyel törvények ugyanis igen szigorú egészségügyi vizsgálatokhoz kötik az abortusztabletták használatát. Gomperts úgy fogalmazott, kíváncsian várják, az ügyben milyen lépést tesznek a hatóságok. Ők addig is folytatják figyelemfelkeltő akciójukat és a tervek szerint nemsokára Írországban vetik be az abortusz-drónt.abortusz_lengyel_3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr147571742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása