DrónVilág

volner_janos.jpg“Nem gondolja-e úgy, miniszter úr, hogy fontos lenne még azelőtt végezni a magyar dróntörvény kidolgozásával, hogy baleset történik?” – ezzel a címmel intézett kérdést Volnár János képviselő május elején a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz. A Jobbik képviselője azt szerette volna megtudni, hogy halad a jogalkotói munka, mikorra várható az a tervezet, melynek közel egy évvel kezelőtt kellett volna elkészülnie.

“A pilóta nélküli légijárművek magyar légtérben történő polgári alkalmazásáról szóló szabályozás felülvizsgálata folyamatban van, új szabályok kidolgozását tervezzük.” – érkezett a válasz Seszták Miklóstól.

A nemzeti fejlesztési miniszter közhelyekkel tarkított levélében kínosan ügyelt arra, nehogy konkrét céldátum kerüljön meghatározásra, viszont legalább kiderült pár részlet a tervezett szabályozással kapcsolatban.

law.jpg

Seszták levele alapján a drónokat súly szerint fogják kategorizálni, a néhány dekás kopterektől a 100-150 kilós monstrumokig mindenkire vonatkozik majd valamilyen előírás. Érdekes lesz a 150 kilónál nehezebb járgányok kérdése, ezek már nem tartoznak nemzeti hatáskörbe, szabályozásukhoz uniós iránymutatásra lesz szükség.jogszabaly_law.gif

Az ügyben megkerestük Volnár János képviselőt, akitől azt szerettük volna megtudni, mióta szívügye a drónok szabályozásának kérdésköre, esetleg maga is rendelkezik-e valamilyen szabadidős célra használt kopterrel, szokott-e repülni. Sajnos választ eddig nem kaptunk, de ha megérkezik, természetesen azonnal frissítjük cikkünket.jobbik_cimer.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr487536648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása