DrónVilág

dji_phantom_3_bemutato_plakat

A DJI ma délután, New York-ban rántja le a leplet legújabb drónjáról, ami nagy biztonsággal kijelenthető, hogy a Phantom sorozat legújabb tagját takarja. Néhány kémfotó már megjelent a neten és egyes kereskedők további részleteket szivárogtattak ki a kvadkopterről, úgyhogy aki szeret várni a meglepetésekre, az most ne olvasson tovább.

Úgy tudni, a világ elsőszámú kvadkopterének új családtagjából rögtön két verzió érkezik Phantom 3 Professional és Phantom 3 Advanced néven. Ami a külsőt illeti, a kopterek a Phantom 2-nél valamivel nagyobb méretűek lesznek, hosszabb karokkal és nagyobb propellerekkel, szélesebbre vett lábazattal. A 3S akkumlátorokat 4S, legalább 6000 mAh kapacitású aksik váltják, bizony, szükség is lesz a plusz energiára.

dji_phantom_3_kemfoto_2

Az első modell gimbaljára a Phantom 2 kamerájánál valamivel nagyobb méretű, optikai stabilizátorral megtámogatott kamera kerül. Ami viszont ennél is lényegesebb, hogy alapfelszereltségként megkapja a Full HD minőségű élőkép átvitelére alkalmas Lightbridge technológiát, valamint kompatibilis lesz a DJI Pilot alkalmazással. Az Advanced verzióhoz ugyanez a felszereltség dukál, csak 4K felbontású kamerával, szóval ilyen szempontból nagyon közelít majd az Inspire One tudásához.

dji_phantom_3_kemfoto_1

A neten keringő kémfotók alapján úgy tűnik, az Inspire One-hoz hasonló kontrollert kapunk a Phantom 3-hoz, ezt a Lightbridge integrálása indokolja. Figyeljük meg a drón alján látható két fekete pöttyöt: ezek bizony a Vision Positioning System optikai szenzorai, vagyis a beltéri és/vagy GPS jel nélküli autonóm repülést jelentősen javító technológiát is áthozták az Inspire One-ból. Ami az árakat illeti, a Phantom 3 Professional 1200 dollárról indul, innen kúszunk fel egészen 2000 zöldhasúig. Szállítás áprilisi végétől, boltokban május közepétől várható.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr607479330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Phantom 3: báránybőrbe bújt farkas | DrónVilág 2015.04.11. 18:41:39

[…] csak most foglalkozunk részletesen a kínai gyártó üdvöskéjével, annak egyszerű oka, hogy beharangozó cikkünkben a hivatalos bemutató előtt elárultuk olvasóinknak az új gép legfontosabb részleteit. Ettől […]
süti beállítások módosítása