DrónVilág

eachine_x6_1

Az eladási statisztikák azt mutatják, a multirotorok világába frissen belépők legtöbbje egy négyrotoros kopter beszerzésével kezdi pályafutását. A megfontoltabbak elsőként a kis méretű, beltéri használatra szánt, népszerű modellek valamelyikét választják, mondjuk egy Cheerson CX-10-est vagy Blade Nano QX-et. A nano kvadkopterek kínálata ma már igen széles és akadnak köztük kamerával felszerelt típusok is, itt van például az idei CES-en bemutatott Proto-X FPV, amely HD minőségű kép rögzítésére alkalmas.

protox_fpv_1

A hatrotoros, miniatűr kopterekből már jóval szűkösebb a kínálat, mi most két modellt vettünk górcső alá. Az Eachine X6-ost azért választottuk, mert ez a kis mitugrász rendelkezik beépített, 2 megapixeles kamerával és az ára is barátságos, 20 ezer forint körül van. A 10-12 perces repülési idő során egy nagyjából 100 méteres hatókörön belül mozoghatunk vele, a kamerája +/- 45 fokos szögben dönthető, úgyhogy az unatkozó szomszéd gyerek simán megkukkanthatja vele, mit művelünk a kerti medencénkben.

Bár a gyártó honlapján még hiába keressük, néhány nemzetközi fórumon már megjelentek a képek a Meijaxin Toys X-szériájának legújabb tagjáról, az X-900-asról. Egyelőre sok a furcsaság a hexakopter körül, a Leshan Toys hivatalos oldala, amelyen először szúrták ki az újdonságot, azóta nem elérhető. Egyesek áprilisi ugratásnak tartják az egészet, bár a felvételek meglehetősen élethűek és van, ahol konkrét árral hirdetik megvételre. Az eddig megjelent technikai részletek alapján nem lehetünk túl elégedettek, az 5-8 perces üzemidőt és a kamera hiányát nem pótolja az egygombos szaltó funkciója.

mjx_x900_1

Címkék: Hobbi VTOL Gyártó

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr417479324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

karalabee 2015.04.05. 08:55:30

Itt már reálisabb lesz az ár: http://www.banggood.com/MJX-X900-X-900-2_4G-6-Axis-3D-Roll-RC-Quadcopter-p-972722.html
süti beállítások módosítása