DrónVilág

vadaszat

Egyre több amerikai államban tartanak az új technológia rohamos elterjedésétől, ezért sorra tiltják be a távirányítású repülők állatok elleni bevetését. Legutóbb az alaszkai bizottság hozott törvényt arról, hogy július elsejétől nem engedélyezi a drónok vadászati célú használatát.Colorado és Montana után idén ez már a harmadik állam, ahol ilyen jogszabály lép életbe, de Amerika számos más területén is hasonló döntések meghozatalát tervezik az arra illetékes szervezetek.

A „sportág” szerelmesei így próbálják megőrizni tradícióikat és az természettel szembeni fairplay szellemiségét. Az állatvédő aktivisták mellett a vadászok többsége is csalásnak tartja, ha valaki az alábbi, Norvégiában készült videóhoz hasonlóan egy légijármű segítségével deríti fel és követi kiszemelt áldozatát.

A módszer egyelőre ugyan még nem terjedt el széles körben, de sokan attól félnek, a repülőmodellek csökkenő ára meghozza majd az amatőrök kedvét a sportszerűtlen vadászathoz. Alaszkában egy 2012 augusztusában, drón asszisztálásával lelőtt rénszarvas esete vezetett a most meghozott törvény megalkotásához és az ilyen jellegű tevékenység büntethetőségéhez. Ugyanakkor a repülőről történő megfigyelés továbbra is engedélyezett marad, egyetlen szabály, hogy az így felderített medvét vagy szarvast tilos aznap elejteni. Persze jó kérdés, mindezt hogyan tudják ellenőrizni a vadőrök.drone_hunt.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr307478942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása