DrónVilág

dji_lightbridge_1

A shenzeni cég Hannoverben mutatta be első full HD videó közvetítésére alkalmas, vezetéknélküli adó-vevőjét, amely természetesen kompatibilis a cég összes eddigi modelljével, beleértve a februárban piacra dobott S1000-es multirotort. Az elsősorban profi fényképészeknek és operatőröknek szánt transzmitter 1.7 kilométeres távolságig képes drónunk kamerájának képét 1920*1080-as felbontásban, valós időben továbbítani.

„Korábban a vezeték nélküli közvetítés megalkuvásról szólt: a készítőknek vagy rosszabb minőségű felvételekkel kellett beérniük, vagy a full HD-ban beérkező képek csak némi időeltolódással jelentek meg, amely igen megnehezítette a tökéletes pillanat elkapását” – vázolta az alapproblémát Frank Wang vezérigazgató. „A Lightbridge-t azért fejlesztettük, hogy minőségi légifelvételek elkészítésekor ne kelljen többé ilyen kompromisszumokat kötni.”

dji_lightbridge_3

A 2,4 GHz frekvencián működő, rádiófrekvenciás jeladó rendszer az akciókameráktól kezdve a csúcskategóriás DSLR gépekig minden típusú kamerához csatlakoztatható, van rajta HDMI és AV bemenet. Egyszerre két kontrollert képes kezelni, így külön irányíthatjuk a kamera tartóállványát és koordinálhatjuk a drón mozgását; ráadásul a Lightbridge által küldött képeket egyszerre több képernyőre is sugározhatjuk. A már említett 1.7 kilométeres hatótávolságot 14dBi patch antenna használatával akár 5 km-ig növelhetjük, a beérkező felvételeket pedig a DJI saját alkalmazásának köszönhetően a hagyományos kijelzők melllett megjeleníthetjük Android/iOS okostelefonon vagy tableten. A földi egység akkumlátora 4 és fél órás üzemidőt biztosít, USB portján keresztük akár más kiegészítő eszközeinket (pl. mobil) is feltölthetjük vele. Ára 1600 dollár (~350e forint) körül lesz.

Címkék: Ázsia Szenzor Gyártó

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr127478930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása